Medici cabinet Ecografii Abdominale,Cardio,Parti moi,Doppler Vascular

Dr. Dinca Emil Dr. Stoica Aurelia Dr. Sarban Mariana Dr. Popa Ion DR. SANDU SORIN

Servicii medicale : Ecografii Abdominale,Cardio,Parti moi,Doppler Vascular

Ecografia abdominala este o metoda de examinare imagistica a organelor interne cu ultrasunete.

Ce organe abdominale putem aborda ecografic:
- rinichii, caile urinare si vezica urinara, prostata;
- ficatul si hilul hepatic;
- vezica biliara ;
- pancreasul;
- splina;
- ovarele, trompele si uterul

Prezența de gaze în tractul digestiv îngreuneaza sau chiar împiedica efectuarea investigației, de aceea se recomanda cu o zi înainte sa nu se consume alimente care baloneaza, iar în unele cazuri și administrarea unor medicamente care absorb gazele.

Ecografia Doppler vascular
Eco Doppler vascular este un examen imagistic ecografic a vaselor sanguine combinat cu explorare functionala a circulatiei sanguine in arterele si venele respective cu ajutorul sistemului Doppler.

Examenul Doppler vascular are indicatii multiple, aceasta metoda fiind utilizata pentru diagnostic in ateroscleroza carotidiana, in patologia arteriala a membrelor inferioare : arteriopatii inflamatorii, dismetabolice, traumatice sau de compresiune arteriala. De asemenea reprezinta metoda imagistica de electie in diagnosticul patologiei venoase a membrelor inferioare: tromboza venoasa acuta si cronica, insuficienta valvulara venoasa cronica, boala varicoasa.
Printre aspectele patologice a arterelor, diagnosticabile prin explorarea duplex-Doppler sunt obstructia , stenoza, ateroscleroza, tromboza, anevrism, pseudoanevrism, arteriopatia diabetica, fistula arterio-venoasa.
In patologia venoasa, explorarea Doppler este necesara pentru diagnosticul  trombozei venoase cu ocluzie sau fara ocluzie, diagnosticul sindromului post-trombotic, a trombozei recurente, a insuficientei venoase, a varicelor.
Ecografia Doppler vascular este un examen neiradiant, neinvaziv, nedureros care dureaza aproximativ o ora, nu necesita spitalizare sau pregatire prealabila a pacientului. 

 


Programare cabinet "Ecografii Abdominale,Cardio,Parti moi,Doppler Vascular"